Haptotherapie

Haptotherapie is gebaseerd op de uitgangspunten van de haptonomie.

Het is een therapievorm die erop gericht is je (weer) bewust te maken van je gevoel en hoe je daarmee omgaat : je leert weer luisteren naar wat je lichaam je te vertellen heeft en dat serieus te nemen.

Affectieve aanraking speelt een belangrijke rol in de therapie. Als je affectief aangeraakt wordt, kun je jezelf (weer) beter gaan voelen en van daaruit je openen en uitreiken naar de ander en de wereld om je heen.

Als mens heb  je het vermogen om je te kunnen openen en sluiten: voor je eigen gevoel (naar binnen) en in contact met de ander (naar buiten).
Met behulp van haptotherapie kun je gaan voelen en ervaren hoe jij hier mee omgaat; wat de patronen zijn die jij in je leven ontwikkeld hebt. Jouw eigen patronen worden zo voelbaar.

Vaak zijn dit patronen die in het verleden nuttig en bruikbaar waren om overeind te blijven, maar die je nu niet meer nodig hebt en die je zelfs kunnen belemmeren in het contact met jezelf en met de ander.

Pas als je echt gaat luisteren naar jezelf en als je gevoelens er mogen zijn kan er een betere balans ontstaan tussen denken, voelen en doen. Dan wordt je veerkracht groter en kun je vitaler en sterker in het leven staan. Jouw unieke kwaliteiten kunnen zich beter ontwikkelen.

Wat is haptonomie?

“Worden wie je bent”

 

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close